Skip to content

Monte Malaina - Carpineto Romano

Dove ho conosciuto il Re di Monte Lepini, 21 km

12 - 5 - 2017

Geçen ay yaptığım gibi yine Gorga’ya otobüsle geldim. Oradan Canaie su başına yürüdüm. Çeşmeden sonra bu sefer güneye doğru çıkmaya başladım. Monte Malania, Monte Lepini’lerin zirvelerinden biri. 1482 metre. Canaie’dan yaklaşık 3 km güneyde kalıyor, Santa Serena’nın ise 1.5 km kadar batısında. Zirveye vardığimda iki kişiyle karşılaştım. Birisi 70’lik bir ihtiyar, diğeri daha genç. Şaşırdım elbette. Sonra merhaba falan, yarım yamalak italyanca ile konuşmaya başladık. İhtiyar olanı bana sordu, sence kaç yaşındayım dedi. Ben 70 falansın herhalde dedim. 80 yaşının üzerindeymiş. Bana ben bu dağların kralıyım dedi. Bu gördüğün yerlere çocukluğumdan beri her gün geliyorum dedi. “Il Re di Monte Lepini” yani Lepini’lerin kralı. Adam delikanlı gibi dağın tepesinde geziniyordu. Kendi kendime dedim, Nejat yeni pozisyonun belli oldu, böyle giderse Monte Lepini krallığını sen devralacaksın.

Buradan batıya devam ettim. Montelanico’ya varmayı hedefliyorum. Ancak ondan önce yola çıkmam gerek. Bu bölgeyi çok tanıdığımı da söyleyemeyeceğim. Uzun bir yürüyüşten sonra çok yorgun bir şekilde yola çıktım. Çıktığım yer Carpineto Romano’nun bir kaç km güneyi. Şehre girmeden önce biraz dinlendim. Carpineto’dan otobüs bileti aldım. Otobüs saatine daha çook var. Yavaştan yürüye yürüye şehirden çıktım. Önce Montelanico’ya kadar yürümeye niyetlendim. Ancak 8 km’lik ekstra yürüyecek halim kalmamıştı. Yine de Carpineto’dan çıkıp 1 km kadar yürüdüm, sonra yol kenarında bir yerde durup kahvemi içtim. Bu arada uzaktan otobüsü gördüm. Durak olmamasına rağmen şoför durdu. Bu faaliyet de aşağı yukarı 21 km’lik bir mesafe kat’ ettim.

Aşağıdaki ilk iki resim, Gorga-Canaie arasında, her zaman mola verip kahvaltımı yaptığım, çok sevdiğim minik bir piknik yeri.

Gorga

Fontanile Canaie

Monte Malaina

Carpineto Romano

Gorga

Fontanile Canaie

Monte Malaina

Carpineto Romano

Originali qui

Translate »