Skip to content

Anagni

Anagni, dört Papa çıkardığı için Papalar Şehri diye de biliniyor. Haddizatında uzunca bir süre Papalık makamı Anagni’de bulunmuş. Tarihi çok eskilere uzanan bir şehir. Görülmeye değer çok ilginç yerler var. Çok güzel ağzınıza layık dondurma yapıyorlar.

Cattedrale di Santa Maria (Anagni), bin yıllık bir katedral. 1104 yılında yapımı bitirilmiş.

Palazzo della Ragione, bugün hükumet binası olarak kullanılan tarihi bir saray, 1163’de inşa edilmiş.

Palazzo Papale, Papalara ev sahipliği yapmış olan saray.

Casa Bernekow, İsveçli bir ressama ait olan çok tipik bir ev, İlahi Komedya’yı yazan meşhur Dante Alighieri’ye de bir süre ev sahipliği yaptığına inanıyorlar. Dante 1300’lü yıllarda yaşamış, zaman olarak tutuyor olabilir, ama Floransalı bir şair olan Dante’nin yolu buraya düşmüş müdür bilemem. Casa Bernekow’un bulunduğu Vittorio Emanuele sokağında, evin hemen karşısında Caffè del Corso isminde harika bir dondurmacı var.

Porta Cerere, Vittorio Emanuele sokağın girişinde, Casa Bernekow’un 250 metre kuzeyinde tarihi bir kapı. Anagni’nin eski şehir kısmına bu kapıdan giriliyor. Cerere, mitolojide doğurganlığı temsil eden bir tanrıçanın ismi imiş. 

Piazza Cavour, merkezi meydanlarından biri. Burada konserler düzenleniyor. Meydanda savaşlarda ölenler için bir anıt mevcut (Monumenti ai Caduti). Geniş merdivenlerden aşağıya küçük ve güzel bir parka iniliyor (Parco Rimembranza). Parkın içinde harika bir çeşme var (Fontana Pia).

41.74490, 13.15252

25 / 4 / 2017
12 / 7 / 2017
6 / 10 / 2019
Translate »