Skip to content

Roma

Roma ne ifade ediyor?

2007 yılında Gölcük’te Donanma karargahında  çalışırken Roma’ya müstakbel eşimi ziyarete gitmek için Kurmay Başkanından izin istemiştim. Kurmay Başkanı,  Koramiral Özer Karabulut idi. Beyefendi bir adamdı, severdim. Bana dedi ki, “Yarbayım, Roma tersinden nasıl okunur bilir misin? AMOR! Amor ne demek? AŞK! Roma, aşkların diyarı, git bakalım.”

Devamı…

Roma'yı nasıl üç başlıkta topladım?

Roma’yı üç ayrı kategoriye ayırmaya karar verdim.

Birincisi 2005 yılında NATO Savunma Kolejine (NDC) geldiğimde Roma’da kaldığım 5 buçuk ay boyunca tek başıma yaptığım gezilere ait. Buna bir kaç gün kuzenim Serkan ile yaptığımız Roma turları da dahil.

İkincisi kategori, aile olarak yaptığımız Roma turlarına ait. İlk önce iki kişi, sonra çocuklarla beraber günlük turlarımızı kapsıyor. Bu kategori ile üçüncü kategori her yaptığımız geziden sonra daha da zenginleşiyor.

Üçüncüsü sanki bir Roma rehberi gibi tasnif edilmiş durumda. Ancak bu bir rehber değil, Roma’da gezilmesi görülmesi gereken her yeri içermiyor. Sadece benim bizzat gidip gördüğüm, resmini çektiğim, hakkında okuduğum öğrendiğim yerleri kapsıyor. Gittiğim, ancak resim çekme imkanı bulamadığım yerlerin resimlerini fikir versin diye internetten ve ağırlıklı olarak Wikipedia’dan aldım. Bazı yerlerde ise benim resimlerimin yeterli olmadığını düşündüğümden internetten ödünç aldığım daha güzel resimlerle takviye ettim. Bunları her yerde tek tek belirtmedim. Ancak benim çektiğim amatör resimlerden, dronla havadan çekilmiş, profesyonel teknikler kullanılmış resimler herhalde kolayca ayırd edilebilir.

Translate »