Skip to content

Olevano Romano

29 / 12 / 2018

Hanımın İngilizce öğrettiği yerde öğrencisi olan bir bayan vardı. Bu bayan ailesi ile birlikte Olevano Romano’da ikamet ediyorlarmış. Kocası ile birlikte geniş üzüm bağları var ve şarap imal ediyorlar. Bu bölgenin üzümü çok özel bir üzüm. Kırmızı şarap üretiminde kullanılan bu üzüm dünya çapında meşhur ve Cesanese diye biliniyor. Cesanese, İtalya’da çok çok sınırlı bir kaç yerde yetişiyor ve bir tanesi de Olevano Romano. Üzümün yetiştiği yerdeki toprağın yapısı, aldığı yağmur miktarı, güneş ışınlarının ne zaman, hangi açıyla ve ne kadar süre ile geldiği, kısaca her türlü etken üzümün tadına, dolayısıyla şarabın kalitesine etki ediyor. Bu aile bu işi profesyonelce yapıyor, bu konuda yazılar yazıyor, kitap neşrediyor, ürettikleri şarap çok tercih ediliyor, yurt dışına bile satılıyormuş. 

Laurena isimli bu bayan, bizi evine yemeğe davet etti. Evleri de çok orijinal. Gittik. Kocası çok ilginç birisi. Bize şarap üretim ve muhafaza yöntemlerini, şişeleme gibi şarap imalatı ile ilgili bir çok bilgi verip, bizzat yerinde gösterdi.

Olevano Romano’nun ilginç bir özelliği de panoramik görünüşünün bütün dünyadan ressamların ilgisini çekmesi. Şu ana kadar binlerce tanınmış ressam tarafından panoramik resmi yapılmış, dünyanın her yerindeki müzelerde bu eserler teşhir ediliyormuş.

Translate »