Skip to content

Campo di Segni - Montelanico

Una camminata molto dura da Campo di Segni a Montelanico attraverso la boscaglia

19 - 6 - 2018

Oooo! Bu aktivite çok çılgındı. Diken ve çalılardan paramparça olduğum, bir ara umutsuzluğa kapılıp geri mi dönsem acaba dediğim, ama geçtiğim yerleri hatırlayıp geri dönmenin daha bir çılgınlık olduğunu anlayıp devam ettiğim, ürkütücü, gizemli yerlerden geçtiğim zorlu bir geçişti. Geçiş demem, Campo di Segni’den Montelanico’ya uzanan vadiyi takip ederek dağın Segni eteklerinden Montelanico eteklerine geçmemden dolayı. Aşağıdaki bir kaç resim iş bittikten, Montelanico’ya giden yola çıktığımda çektiğim bir kaç resim. Genelde can derdine düşüp dikenlerle boğuştuğumda, dizlerimde derman kalmayıp zorlukla ilerlediğim zamanlarda resim çekmek aklıma gelmiyor, sonra da pişman oluyorum.

Bu faaliyetin daha başlangıcı benim enerjimin hemen tamamını emdi bitirdi. Segni’ye belediye otobüsü ile geldim. Buradan önce 3 km yürüyüp Campo di Segni’ye giden yola saptım. Buradan itibaren tırmanma başladı. 4 km’ye yakın sürekli bir tırmanış beni bitirdi. Zira yol yer yer çok dikleşiyor, bir virajı dönünce önünüze upuzun dimdik uzanan yeni bir yol çıkıyor. Düzlüğe varınca bir solukluk dinlendikten sonra vadiye doğru vurdum kendimi.

Kısa süren taşlı, çamurlu patikalardan sonra patika falan kalmadı. GPS’den rota da takip edemiyorum, zira bazı yer çok dik, bazı yer geçilemeyecek derecede dikenlerle kaplanmış. Nerede ufacık bir delik bulursam oradan geçiyorum. Vadi dibi yaprak dolu, bastığınız yerde zaman zaman dizlerinize kadar yapraklara gömülüyorsunuz. Güneş ışınları zorlukla sızıyor. Loş ışıkta yaprakların sarılığı altına gizlenmiş bir çukura yuvarlanmaktan korka korka ilerliyorum. Zaman zaman kırılıp devrilmiş ağaçların üzerinden geçip kısa molalar veriyorum. Ürkütücü bir coğrafya. Ama geri dönüş yok. 

Uzun süren bir geçişten sonra sonunda bir patikaya ulaştım. Biraz sonra patika bir traktörün geçebileceği şekle dönüştü. Biraz sonra bir bariyere geldim. Burayı geçişe kapatmışlar. Yani diğer taraftan buraya geçişe kapalı. Nedenini anlamak zor olmasa gerek. Sonra ufak ufak kademelerle yol araba yoluna dönüştü. En son 2.5 km’lik bir yürüyüşten sonra Montelanico’da yine belediye otobüsüne binerek dönüşe geçtim.

Originali qui

Translate »