Skip to content

Philadelphia / Pennsylvania

Philadelphia, Pennsylvania eyaletinin en büyük şehri. Kuzeydoğu ve mid-Atlantik bölgesinde de New York’tan sonra ikinci büyük şehir. Ama Philadelphia’nın en büyük özelliği tarihi önemi. 

1680’lerde William Penn tarafından dini özgürlükler öne çıkarılarak kurulmuş ve 1800 yılına kadar ABD’nin başkenti olmuş. “Founding Fathers” olarak bilinen ABD’nin kurucularının toplanma yeri, İngiltere’ye karşı yürütülen bağımsızlık savaşının idare edildiği merkez ve bunun gibi önemli tarihi olaylarda hep başrolde olmuş bir şehir. Amerikan’ın bağımsızlık sembollerinden biri olan, bir tarafı çatlak özgürlük çanı (Liberty Bell) halen Philadelphia’da bulunuyor.

Philadelphia’ya ikinci gidişim, şimdi tam olarak hatırlamadığım bir futbol maçını izlemek maksadıyla olmuştu. NATO karargahında Türk aileler topluca bir gezi düzenledik. Yanılmıyorsam 29 Mayıs 2010’da ABD ile Türkiye arasında Dünya kupası hazırlık maçları kapsamında yapılan bir futbol maçıydı. Hayatımda futbol maçını sadece bir kez stadyumda canlı olarak izledim, o da bu maçtı. Sonunda yenildik, ama çok heyecanlı ve zevkli bir maç oldu. Daha sonra toplu olarak şehir turu yaptık, yemek yedik ve ayrıldık. Biz daha sonra Annapolis üzerinden Norfolk’a döndük.

Translate »