Skip to content

Korfu / Yunanistan

Korfu, İyon denizinde Yunanistan’ın en kuzeyde kalan adası. Adanın ortaları, Yunanistan-Arnavutluk sınırının hizasına geliyor. Adaya Iguomenitsa’dan feribotla geçiliyor. Adanın kuzeyinde en geniş yeri 25 km civarında, kuzeybatı köşesinden, güneydoğu köşesine kadar yaklaşık 60 km. Ada son derece yeşillik, plajları enfes, tarihi şehir merkezi çok hoş

Adada Eski kale denen bir kale var. Etrafı hendekle emniyete alınmış, kaleye bir köprü ile ulaşılıyor ve Avrupa’nın en korunaklı kalelerinden birisi olduğu söyleniyor. 1400’lü yıllarda Venedikliler tarafından inşa edilmiş.

Korfu’da bir şehitliğimiz var. Evet, bu uzak adada bir Türk şehitliği var. Balkan savaşı esnasında Yanya ve İşkodra muharebelerinde şehit düşen askerlerimizin burada yattığına dair bir kitabe var. Ancak kaç kişi olduğu ve kimlikleri hakkında bir bilgi yok. Şehitliğin bakımı Atina’daki askeri ataşeliğe ait. Bizim adaya gelişimizde, ataşenin koordinesi ile adada yaşayan bir Türk bayan bizi karşıladı. Korfu old town yani eski şehir dedikleri bölgeyi biraz gezdirdi, şehitliğe götürdü.

Translate »