Skip to content

Aydın

Sultanhisar

Yenipazar

9 yıl evli kaldığım birinci eşim Nazilli’dendi. Nazilli’de çok güzel zamanlarım geçti. Eski kayınpederimi her zaman rahmetle anıyorum. Emekli bir polis olan Muzaffer bey, geniş bahçesinde bizim için ne kadar emek sarfetmişti. Samimiydi, doğaldı, cömertti, çalışkandı. 

Atça

Nazilli’ye 10 km mesafede, Sultanhisar’ın bir beldesi olan Atça’ya çok sık giderdik. Atça, çok ilginç tasarlanmış bir şehir. Tam ortasında daire şeklinde harika bir park var. Park, yeşillik, ağaçlar ve çay bahçeleriyle dolu. Şehrin 8 ana yolu, güneş ışınları gibi merkezde buluşuyor. Herhalde Türkiye’de sadece Atça’da böyle bir şehir planı var.

Atça’dan kuzeye giden yola girdiğinizde 2.5 km sonra Yağdere köyüne varıyorsunuz. Burada da hanımın bir amcası vardı. Bu amca, Atça’ya 23 km mesafede, 1400 metre yükseklikte bir dağ başında, arazisi üzerine bir dağ evi yapmış. Buraya biz yayla derdik.

Yaylanın detayları burada.

Yenipazar

Yenipazar’da da kayınvalidenin akrabaları vardı. Burada bir pideci var. Acaba tek orası mı, yoksa Yenipazar’a has bir şey mi bilmiyorum, ancak bu pideciye ödül vermek lazım. Bir pide bu kadar mı lezzetli olur? Oturuyorsunuz, başlıyorsunuz yemeğe, peynirlisi geliyor, kıymalısı geliyor, türlü türlü pideler birer birer servi ediliyor. Doydum, artık yeter, aman Allah’ım dediğinizde tatlı servisi yapıyorlar. Tatlı ne mi? Elbette tahinli pide!

Kuşadası

4-7 Haziran 2004

Kuşadası’nda liman ziyareti yapmıştık. Bir personelin kayınpederinin Kuşadası’nda devekuşu çiftliği varmış. Bizi oraya götürdü. Her yaşta devekuşunu gördük. Arabesk müzik çalmaya başlayınca hayvanlar dansa başlıyor, yanına yaklaşınca kolundan saatini almaya çalışıyor. İlginç ve komik hayvanlar. Sahibi ve ismi hala aynı mıdır bilmiyorum, ama şu anda ismini internette Kaplan Devekuşu Çiftliği olarak görüyorum.

Kaplan Devekuşu Çiftliği: 37.81810, 27.29802

Translate »