Skip to content

Roma-2

Piazza Venezia

Roma’nın en merkezi yerlerinden birisi Venedik meydanı. Meydanın güneyini Kral Vittorio Emanuele II anıtı kapatıyor (Monumento nazionale a Vittorio Emanuele II). Meydanın batısında Palazzo Venezia, doğusunda Palazzo delle Assicurazioni Generali, kuzeyinde ise Palazzo Bonaparte yer alıyor.

Monumento nazionale a Vittorio Emanuele II

Altare della Patria

1885-1935 yılları arasında inşa edilmiş, birleşik İtalya’nın ilk kralı Vittorio Emanuele II onuruna yapılmış. Önündeki büyük alanın ismi Piazza Venezia. İtalya’nın birleşik bir devlet olarak doğmasını sembolize ettiği için milli bir sembol olarak çok büyük bir önem atfediliyor. Vittoriano diye de biliniyor. Ön tarafında Altare della Patria diye bilinen bir yer var, İtalya için toprağa düşmüş meçhul asker anısına temsili bir mezar ve hemen üzerinde Roma’nın mitolojik koruyucusu, tanrıça Roma’nın heykeli.

Palazzo Venezia

Papa’nın rezidansı olarak kullanılmak üzere 1467’de inşası tamamlanmış. 1929’da Mussolini burayı kendi karargahı olarak kullanmaya başlamış. Bir çok önemli konuşmasını bu sarayın balkonundan yapmış. Halihazırda müze olarak kullanılıyor.

Palazzo Bonaparte

İmparator Napolyon Bonapart’ın annesinin 1818’den ölünceye kadar yaşadığı saray.

Palazzo delle Assicurazioni Generali

Bir sigorta şirketi tarafından (Assicurazioni Generali), 1906-1911 yılları arasında, Palazzo Venezia’yı model alarak, onun tam karşısına inşa edilmiş. Halen de bu sigorta şirketine ait.

Chiesa di Santa Maria di Loreto

16’ıncı yüzyılda yapılmış, Piazza Venezia’da tam Traiana sütunun karşısında bir kilise.

Translate »