Skip to content

Roma-4

Colosseum

Dünyanın en büyük amfitiyatrosu, 72-80 yılları arasında inşa edilmiş. Neredeyse 2000 yıllık bir geçmişi var. Esirlerin hayvanlarla dovüştüğü, birbirlerini katlettikleri, kanlı türlü gösterilerin planlandığı ve binlerce insanın zevkle seyrettiği vahşetin ayakta kalmış görkemli temsilcisi. Zemini kanı absorbe edebilecek kumla kaplı. Zeminin altı tüneller ve dehlizlerle dolu. Bu dehlizler hayvanların ve esirlerin geçiş güzergahları. Büyük bir medeniyet kuran insanların nasıl vahşetten bu kadar zevk aldıkları anlaşılır bir şey değil.

Arco di Costantino

Konstantin zafer takı, İmparator Konstantin’in kendinden önceki imparatora (Maxentius) karşı kazandığı zafer anısına yapılmış. 312 yılında yapılan bu savaş, Milvian Köprüsü savaşı diye biliniyor. 3 girişi bulunan tak, Roma zafer taklarının en büyüğü.

Arco di Tito

Colosseum’a 200 metre mesafede bulunan bu zafer takı 71 yılında imparator Titus’un Yahudilere karşı kazandığı zafer ve Kudüs’ün alınışı anısına yapılmış. Üzerinde yapılışını ve savaşları anlatan bir çok figür yer alıyor.

Parco del Colle Oppio e delle terme di Traiano

Colosseum’un hemen doğusunda yer alan büyük bir park alanı. Oppio tepesi olarak anılan bir tepeden Colosseum’un enfes resimlerini çekebilirsiniz. Bu parkın içinde terme di Traiano’nun arkeolojik kalıntıları mevcut.

Parco del Celio

Colosseum’un hemen güneyindeki tepelik alan Celio tepesi olarak anılıyor. Burada güzel bir park alanı bulunuyor. Bu alanda 398 yılında inşa edilmiş olan  bir bazilika (Basilica dei Santi Giovanni e Paolo), bazilikanın kare şeklinde güzel çan kulesi, bir kilise (Chiesa di San Gregorio al Celio), manastır (Convento dei PP Passionisti), bir çeşme ve tapınak kalıntıları (Fonte e tempio di Mercurio) mevcut.

Translate »