Skip to content

Laledere (10 Mayıs 2003)

Sabah arabayla Yalova yolu üzerindeki Taşköprü mevkiine, Do-­‐Re-­‐Mi’nin otoparkına arabamızı bıraktık. Laledere boyunca yürümeye başladık. Bugün bir amacımız yok. Sadece dere boyunca, hatta mümkün mertebe yol üzerinden yürüyerek uyanan baharın enfes güzelliklerini görmek, ağaçların rengârenk çiçeklerini seyretmek, dere kenarında bir kaç şey yemek ve geri dönmek istiyoruz.

Gerçekten de yemyeşil tabiat içinde, tarlaların uzun yemyeşil bitki örtüsü içinde, yatarak uyuklayarak, çiçek bahçelerinde kaplumbağalar ile oyalanarak enfes bir doğa gezisi yaptık. Arkadaşlarımız ineklerle ve eşeklerle pozlar verdik.

Eve erken dönmemizin esas maksadı, ertesi gün için büyük bir sabırsızlıkla beklediğimiz Sakarya nehrinin dördüncü etabı için hazırlık yapmaktı.

Bu güzel bahar manzaralarının resimlerini çektik, o anda keşke kokuları da fotoğraf karesi gibi sabitleme imkânı olsa diye içimden geçirdim. Çünkü bu nefis kokuları sonraları çok özleyeceğimizi biliyorum.

Dönüşte Serkan’ın kazlarla fotoğraf çekme hevesi çiftlikten çıkan öfkeli bir karabaşın engellemesi ile son buldu.

Geziden eve döndüğümüzde çit bitkilerini Serkan’ın direktifleri (!) ile bahçeye ektim. Sonraları bunların hepsi büyüdü ve bize hep bu günü hatırlattı.

Translate »