Skip to content

Amerika'da NATO Görevi Yılları

Norfolk

Norfolk, Virginia eyaletinde, 250 bine yakın nüfusu ile Virginia Beach ve Chesapeake’den sonra 3’üncü kalabalık şehri. Dünyanın en büyük deniz üssü Norfolk’ta. Burada aynı zamanda NATO’nun iki büyük karargahından birisi olan ACT (Allied Command Transformation) konuşlanmış durumda. 

Norfolk, ticari ve ekonomik olarak çok önemli bir liman şehri. Çok büyük bir deniz ulaştırması ağına sahip. Çok büyük bir siyahi nüfusa sahip. Şehirde suç oranı da çok yüksek.

Norfolk’da bir çok önemli yer olmasına rağmen burada benim de sık sık ziyaret ettiğim bir kaç yerden bahsedeceğim. Birincisi ve en çok sevdiğim yer, çok büyük bir alanı kapsayan Botanik bahçesi. Buraya çok kez geldim, bisikletle dolaştım, kanoyla geldik, piknikler yaptık. Diğeri Nauticus (National Maritime Center), deniz ve denizcilik temalı bir müze ve müzeye bağlı USS Wisconsin kruvazörü. II.Dünya savaşı, Kore, Körfez savaşı gibi bir çok aktif görevden sonra 2006 yılında müze olarak emekliye ayrılmış. Diğer bir yer hayvanat bahçesi. 

Norfolk’un daha bir çok önemli özellikleri var, festivalleri, alış veriş merkezleri vs. Aşağıdaki Wikipedia’nın sayfasından Norfolk’la ilgili detaylı bilgi alınabilir.

Portsmouth

Portsmouth, Elizabeth nehrinin Batı yakasında Norfolk’un tam karşısında bir şehir. Norfolk ile beraber Portsmouth da Amerikan Deniz Kuvvetlerinin bir çok tesisine ev sahipliği yapıyor. Bunlardan en önemlisi Norfolk Naval Shipyard yani tersane.

Crysler Museum of Art

Hermitage Museum

Nauticus

USS Wisconsin

Ocean View

Breezy Point

Virginia Aquarium

Virginia Zoo

Translate »