Skip to content

Amerika'da NATO Görevi Yılları

Virginia Beach

Virginia Beach, Virginia eyaletinde, Atlantik okyanusu kıyısında bir şehir. Nüfusu 500 binden az, ancak Virginia eyaletinin en kalabalık şehri. Chesapeake körfezinin girişinde yer alıyor.

Oceanfront denen deniz kenarında çok uzun plajlar var. Okyanus kıyısı olduğu için sörf çok popüler. Virginia Beach ve güneyindeki Chesapeake civarında çok miktarda su yolu, ırmak, göl var. Bu da kano için ideal imkanlar sağlıyor. 

Oceanfront’da her yıl Eylül ayında Neptune Festival yapılıyor. Festivalde türlü aktivitelerin yanında bir de kumdan heykellerin yapıldığı bir faaliyet var. Kumdan, temalı birbirinden güzel objeler, heykeller yapıyorlar. Çok ilginç şeyler görebiliyorsunuz. Diğer Amerikan şehirlerinde olduğu gibi burada da Halloween esnasında çok abartılı bir şekilde evler bahçeler dekore ediliyor. Hele Christmas zamanı işin dozu iyice artırılıyor. Evlerin  türlü ışıklarla dekore edilmesi için harcanan paranın haddi hesabı yok.

Virginia Beach’de ilginç bir tepe var. Tamamen düz bir arazi olan Virginia Beach’de tek tepe burası. Bu da atıkların, çöplerin toplanması ile oluşturulmuş suni bir tepe. Ama tamamen yeşillik ile kaplı, harika bir parka dönüştürmüşler.

Indian Lakes

Mount Trashmore

Chick’s Oyster Bar

First Landing Park

Strawberry Festival

Translate »