Skip to content

Luray / Virginia

Luray, Virginia eyaletinde, 5 bin civarında bir nüfus ile küçük bir şehir. Ancak bazı ilginç yerlere ev sahipliği yapıyor. Luray, Shenandoah milli parkı ile Skyline drive’a girişe oldukça yakın bir mevkide.

Bunlardan en ilginç olanı Luray Caverns olarak bilinen yer altı mağaraları. Sarkıtlar, dikitler, yer altı gölleri ile çok ilginç ve büyük bir mağara. Blue Ridge dağ zincirinin batısında, Shenandoah vadisi içinde yer alıyor.

Diğeri Car and Carriage Caravan Museum. Çok eğlenceli, çok eski ve orijinal arabaları, karavanları görebileceğiniz bir müze.

Müzenin karşısında bir de çok hoş bir labirent var. “Garden Maze” diyorlar. Özellikle küçük çocuğu olanlar hoş vakit geçirebilirler.

Şehirde 1937’de inşa edilmiş ilginç bir çan kulesi var. 36 metre yüksekliğindeki bu kule, Luray Caverns’in sahibi olan bir albayın karısının hatırasına dikilmiş. Kule 47 farklı büyüklüklerdeki çan ile donatılmış, bu yüzden orijinal ismi Belle Brown Northcott Memorial olmasına rağmen Luray Singing Tower diye biliniyor, Luray şehrinin şarkı söyleyen kulesi.

Luray Caverns

Car and Carriage Caravan Museum

Garden Maze

Translate »