Skip to content

İtalya’daki ilk günlerimiz olan biteni kabullenememe, vatandan arkadaşlardan akrabalardan ayrılık, yoğun bir iş ortamından işsiz güçsüz, bir geliri olmayan biri durumuna düşme, emeklilik ve boş vakitleri nasıl değerlendireceğim endişesi, hayat boyu yapmak isteyip yapamadıklarımı yapma arzusu ile geçti. Ev eşyaları ile birlikte bisikletim de geldi. Tabir yerindeyse kendimi dağlara vurdum. Bu sırada Facebook sayfasına koyduğum bir resme, şair ruhlu, berrak sözlü bir yakınım olan Bedriye Sönmez’in yaptığı yorum benim durumumu anlatan en güzel ifadeydi. “Maviliklerden Yeşilliklere”. 

En çok gittiğim yerlerden biri Monte Lepini. Monte dağ demek. Roma ile Napoli arasında, Lazio bölgesi içinde bir dağ zinciri. En yüksek yeri Monte Semprevisa, 1536 metre. Oraya da gittim daha sonra. Benim dolaştığım yerler genelde Gorga-Montelanico-Sgurgola-Morolo civarı, yükseklik de 1100-1300 metre arası. Yürüyüşlerim 15-20 km civarı oluyor. 

Önce yürüyerek veya bisikletle civarı keşfetmeye başladım. Bu arada kendimi de test ediyorum, kapasitem ne kadar, kendimi zorlamaya, her seferinde daha zorlu hedefler belirlemeye çalışıyorum. Aşağıda 2016 içinde yaptığım faaliyetler var. Fonte çeşme demek. San Marino, Gorga, La Forma, Montelanico, Gavignano bu civardaki küçük şehirlerin kasabaların adları. (Gavignano bizde Gavinyano olarak okunuyor). Fonte Meo, şifalı bir su kaynağı, şimdilerde halka kapatılmış. Canaie, en popüler mekanım, Gorga’dan sonra 1150 metre yükseklikte bir çeşme, harika bir suyu var. 

Monte Lepini

Monte Lepini

San Marino-Gorga

Fonte Meo

La Forma-bicicletta

Canaie

Yine bir gün batımı

Montelanico-bicicletta

Gavignano

Translate »